Fondöten Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Makyaj öncesinde en önemli şey öncelikli olarak temiz bir cilttir.Eğer cilt temizliğiniz iyi değilse ister kendiniz ister en iyi makyaj uzmanına gidin kadar asla iyi bir sonuç olmayacaktır.Cilt temizliğiniz için çok büyük paralar harcamanıza gerek yok , cilt tipinizi bilmeniz yeterlidir. Gerekli temizleme işlemlerinizi günlük yapıyor olmanız kafidir.Gelelim makyajımız için önemli noktalara…

Profosyonel bir makyaj (sahne vb için ) yapmıyorsanız günlük makyaj için kamuflaj ürünlerine ihtiyacınız yok.Eğer kontur işlemi yapmak isterseniz kamuflaj ürünü kullanabilirsniz.

Öncelikli ürünümüz fondöten

Fondöten cildimize pürüzsüz görünümü sağlayan bir ürün olduğu için özellikle bazı ciltler için kurtarıcı bir üründür.Bu nedenle çok sayıda çeşidi vardır ve doğru ürün her zaman önemlidir.

Fondöten krem,jöle veya kalıp halinde olabilir.Hem pudra hem fondöten amaçlı kullanılan bir çeşidine pancake fondöten denir.

Sıvı veya krem fondötenler , az kusurlu ciltler için gündüz makyajında kullanılırlar.Sıvı fondötenler de su oranı daha fazladır.

Stick veya kalıp şeklinde olanların kapatıcılık oranı daha yüksektir.

Jöle fondötenlerin kapatma özelliği çok azdır.Saydam jöleler kusursuz siyah ciltler için uygundur.

Fondötenin cildin tam rengine uyması en ideal olanıdır.Eğer bronz bir görünüm istenirse cilt rengine göre bir ton koyu kullanılabilir.

Stick ve pancake fondötenler daha çok sahne,film ve tv makyajları ile gece ve gelin makyajları için uygundur.

FONDÖTENİN KULLANIMI:

Kontur işlemi yapmak isterseniz;

Fondöten sürmeden önce yüzünüzün öne çıkmasını istediğiniz bölgelerin , aydınlatma amaçlı olarak ten renginizden 1 veya 2 ton açık renk , daha az dikkat çekmek istediğiniz bölgelere ise 1 veya 2 ton daha koyu renk kamuflaj uygulanabilir.

Ten rengi ile kamuflajın uyumunu sağlamak için geçişlerin çok iyi inceltilerek uygulanması gerekir.

Fondöten cilde pürüzsüz,berrak,duru bir görünüm kazandırmayı amaçlar.Yüz makyajının temel taşlarındandır.Dikkat edilmesi gereken en önemli şey , istenen etkiyi yaratacak , cilt tipine uygun ,doğru içerikte ve renkte fondöten seçimidir.

İÇERDİKLERİ MADDELERE GÖRE FONDÖTEN UYGULAMA ALANLARI:
Anseptik içeren fondötenler :

Cildi kapatma özelliğinin yanı sıra,iyileştirmeye yönelik bir ürün olduğundan alerjik ve problemli ciltler için uygundur.

Likit Fondötenler :

Su bazlı içeriğinden dolayı ince bir yapıya sahip olduklarından dağılımı kolaydır ve sorunsuz ciltler için uygundur.Sorunlu ciltlerde etkili değildir.Likit fondötenler de iki farklı tonu karıştırarak farklı ton elde edebilir hatta biraz aydınlatıcı karıştırarak cildinize doğal parlaklık sağlayabilirsiniz.Uygulamada fırça tavsiye edilir.

Pancake Fondöten:

Bu ürün pudra içerikli olduğundan dolayı ciltte ki parlamayı engeller. Akneli ve sorunlu ciltler için uygundur.Kapatıcı özelliği yüksektir bu nedenle gece ve gelin makyajları için de idealdir..Islak süngerle uygulanması tavsiye edilir.

Jöle Fondöten :

Kapatma özelliği çok azdır.Saydam bir görüntüye sahip sahip olduğundan dolayı koyu tenliler için idealdir.

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz