Cinsel Yaşam

Hem birey hem de çiftler için cinsellik,dengeli ve huzurlu bir yaşamın gereğidir.

Cinselliğin gelişimi erken başlar ve eğitim,çevre şartları,aile yapısı gibi bir çok çeşitli faktörlerden etkilenir.Birleşme sırasında cinsel etkileşim sürecini oluşturan evrelerin belirlenmesi ergenlik çağına rastlar. Bu herb iri belirli bazı fizyolojik değişimlere yol açan evreler cinsel uyarılma,kavuşma,orgazm ve gevşeme olarak özetlenebilir.

Cinsel ilişkinin süreçleri ve fizyolojik özellikleri artık iyi bilinmektedir. Orgazmla sonuçlanan özel tepkiler zinciri her iki cinste farklı seyreder. Bununla birlikte orgazma ulaşma şekilleri,hatta cinsel doyum objesi kişiden kişiye hatta aynı kişide yaşı nediyle farklılık gösterebilir.

Cinsel fonksiyon yaşlanmaya da bağlantılıdır. Kadınlarda menopoz,erkeklerde andropoz,cinsel fizyolojide değişikliklere yol açsa da alınan haz genellikle korunur,ancak çiftlerin bu duruma uyum sağlaması gerekmektedir.

Cinsel birleşme süreci

Cinsel uyarılma sırasında ortaya çıkan fizyolojik değişimleri yansıtır. Hem erkek hem de kadında 4 ayrı evre içerir (uyarılma, kavuşma,orgazm ve gevşeme) Birbiri ile sıkı ilişki içinde bulunan bu evreler,ilişkinin sıklığı ve süreciyle bağlantılı olarak kişiden kişiye farklılıklar gösterir.ilk dönemde,erkekte damarsal değişiklikler sonucu ereksiyon, kadında ise döl yolunda kayganlaşma başlar. İkinci dönemde ise orgazma götürecek kasılma fonksiyonları devreye girer…

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz