Allık Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

ALLIK
Allıkta pudra gibi renk dağılımına çok elverişlidir.Hatları belirginleştirmeye yardımcı olur.Özellikle elmacık kemiklerini belirginleştirmek için ideal makyaj malzemesidir.Allık ruja koordineli veya aynı tonlarda olmalıdır.
ALLIK TÜRLERİ VE KULLANIMLARI
TOZ ALLIK :

Fırça yardımıyla rahatça uygulanabilen , her cilt tipi için uygun olan allıklar dır.

LİKİT ALLIK:

Genellikle içlerinde küçük fırçaları bulunur birkaç damla elmacık kemiklerinize sürerek dağıtmanız yeterlidir.Pudra öncesi uygulamak daha güzel bir etki yaratacaktır. Bu tarz allıklar da parmağınızla sürerek dağıtmak daha pratik olacaktır.

KREM ALLIKLAR :

Bu allık türü daha çok kuru , opak ve pürüzsüz ciltlerin tercih edebileceği allıklar dır.Nemlendirme özelliği de bulunan likit forma yakın allıklar dır.

KURU ALLIKLAR:

Fondöten ve pudra üzerine kolaylıkla uygulanabilen allıklar dır.Mat görüntü için idealdir.

KALEM ALLIKLAR:

Kuru ve toz allıklar gibi günlük kullanabileceğiniz allık çeşitleridir.Hem yanak hem dudaklarınıza kullanabilirsiniz.Yapısı kremsidir fırça veya başka bir aparata ihtiyacınız olmaz.Kuru ciltler için çok kullanışlı değildir çünkü dağıtırken kuru ciltler biraz zorlanabilir.

JEL ALLIKLAR:

Kullanımı en zor olan allıktır. Yapısı yarı opak olduğundan dolayı hızlı uygulamanız gerekmektedir aksi halde cildinizde leke leke kalacaktır.

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz