Türk Kahvesinin Bilinmeyen Yararları…

Türk Kahvesi Nasıl Pişirilir?

Türk kahvesinin yapımı oldukça basit. Bir fincan su ile bir tatlı kaşığı (arzuya göre şeker ilavesi) kahvenin karışımından oluşur. Bu ikisini cezvede karıştırarak kısık ateşte kaynamaya bırakın. Köpüklü olmasını istiyor iseniz bir defa karıştırın, bir daha karıştırmayın. Yanında su ve lokum ile servis edebilirsiniz.

Türk kahvesinin zararlarına karşın faydaları da bir o kadar çok. Sizin severek keyif ile içtiğiniz kahvenizin bilmediğiniz bir çok yararının olması elbette ki çok güzel bir durum. Ancak kahvenizi şekersiz pişirmeye ve tüketmeye gayret edin. Çünkü bahsedeceğimiz yararlar, şekersiz içilen Türk kahvesi içindir. Sağlığınız için şekeri olabildiğince hayatınızdan çıkartın.
İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde astım rahatsızlığı olanlara (siroz,parkinson) dâhi iyi geliyor. Aynı zamanda felç riskini de %20 oranında düşürüyor. Doğal ağrı kesici özelliği ile baş ağrılarınıza (migren) iyi gelir, vücudunuzu hafifletir ve enerji verir. Ancak kahve ile ağrı kesicileri birlikte içmeyin! Diyet yapanlarda şekersiz şekliyle rahatlıkla tüketebilirler.

Metabolizmanızı hızlandırır, yağ yakımını kolaylaştırır, tok tutar. Spor yapanlara da spor öncesi içilmesi tavsiye edilir. Sağlık açısından Türk kahvesinin iyi geldiği söylenen diğer faydaları, karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir, safra taşını düşürmeye yardımcı olur. Kadınların belki de en merak ettikleri soru Türk kahvesinin selülite iyi gelip gelmediğidir. Var olan, zaten oluşmuş selülitlere iyi gelmez. Fakat selülitin oluşumunu engeller ve bu yönüyle de gönüllerde taht kurar. Türk toplumunda misafir eğer ikram edilen kahvenin yanında ki suyu önce içer ise karnı aç demektir. Aslında sağlık açısından düşünüldüğünde doğru olan budur yani suyun önce içilmesidir.

Türk kahvesinin olmazsa olmazlarından olan, yanında ikram edilen suyun da önce içilmesinin tansiyonu dengelediği bu sayılan bir çok yararın arasındadır. Genellikle çoğu kişi suyu kahveyi içtikten sonra içer. Bu doğru değildir, tam tersinin yapılması gereklidir.

Bu kadar fazlaca yararı olan bir şeye hayatınızda yer verebilirsiniz. Fazlaya kaçmamak ile birlikte günlük iki fincan Türk kahvesi tüketimi yapabilirsiniz. Doğru tüketim yaptığınızda sizlerde bu yararlardan faydalanabilirsiniz.

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz