Aşık olduğunuzu gösteren 7 bilimsel işaret!

O kişiden hoşlanıyor musunuz? Yoksa çoktan aşık mı oldunuz? Hala bu ve bunun gibi birçok soru sizin de kafanızı karıştırıyorsa sizler için hazırladığımız yazıyı okuyarak aşık olup olmadığınızı 7 maddede öğrenebilirsiniz. İşte aşık olduğunuzu kanıtlayan 7 bilimsel işaret..

1- O Özel Bir Kişi

Aşık olduğunuz zaman karşınızdaki kişinin eşsiz ve özel biri olduğunuz düşünmeye başlarsınız. Ayrıca bu görüşünüz yine başka insanlar için romantik bir tutku beslemenize de engel teşkil eder. Bazı bilim insanları ise bu düşünce yapısının tamamen beyindeki merkezi dopamin seviyesindeki aşırı artıştan ötürü kaynaklandığını düşünmektedir.

2- O Mükemmel Biri

Gerçekten aşık olan bir kişi, karşısındaki kişinin olumsuz tüm yönlerini ve davranışlarını görmezden gelerek onun yalnızca pozitif özelliklerine odaklanır. Ayrıca bu aşık kimseler, kendilerine onların sevdiği kişiyi anımsatacak gündelik olay ve objelere de takılı kalabilir veya hayal kurabilirler. Araştırmacılar ise bu odaklı ilginin hem hızlı yükselen dopamin seviyesinin hem de nöroadrenalinin ani yükselişinin bir sonucu olabileceğini vurgulamaktadır.

3- Ben Mahvoldum

Aşık olmak, insanı duygusal ve fiziksel bir dengesizliğe sürüklemektedir. Aşk sizi bir yandan; neşeye, kalp çarpıntısına ve uykusuzluğa sürüklerken diğer bir yandan ise anksiyeteye, paniğe ve umutsuzluğa da neden olabiliyor. Bu ani durum değişiklikleri, uyuşturucu bağımlılarının davranışsal bozukluğuyla paralellik göstermektedir. Çalışmalar, aşık kişinin sevdiğinin fotoğraflarını gördüğü zaman beyinde gerçekleşen aktivite ile uyuşturucu alındığı zaman beyindeki hareketliliğin aynı bölgelerde gerçekleştiği ortaya koymaktadır. Yine bazı araştırmacılar ise aşık olma duygusunun bir tür bağımlılık olduğu iddiasında bulunmaktadır.

4- Onun İçin Her Şeyi Yaparım

Aşık olan kimseler, aşık oldukları partnerlerine karşı çok güçlü bir empati yeteneği sergilerler. Yine aşık kimseler sevdiği kişinin acılarını hissetmeyi ve aşık oldukları kişi için ellerinden gelen her türlü şeyi yapmayı isterler.

5- Zaman Uçup Gidiyor

Birlikteyken zaman uçup gider. Genelde hoşlandığımız bir şeyi yaparken de bu kural geçerlidir. Sevdiğiniz insanla vakit geçirmek de pek farklı değildir. Bazı bilim insanları, onunla birlikteyken akışdasınız demektedir. Dolayısıyla birlikte zaman geçirirken saatin ilerlediğinin farkına varamazsınız.

6- O Asla Hata Yapmaz

Bazı bilim insanları, aşık olmanın gerçeklik algımızı biraz da olsa çarpıtabileceğinden bahsetmektedir. Bir kişiye sırılsıklam aşıksanız; onun kim olduğuna ve kendisini nasıl bir şekilde sunduğuna dair algınızın bir parça gerçek dışı olması muhtemel diye de eklemektedirler. Bu yüzden başka birisinin dediği veya yaptığı bir şeyi veya hareketi eleştirmeye daha yatkın olsanız bile eğer bunu söyleyen veya yapan kişi sizin partnerinizse o kişiyi sırf bunun için bile sevebilirsiniz. Bunun sebebi ise sizin gözünüzde o kişi asla hata yapmaz.

7- Sürekli Dokunmak

Bu da epey bariz görünebilir. Lakin aşık olduğunuz kişiye dokunmanızın bir sebebi de düşündüğümüzden çok daha derindir. Aşık olduğunuz kişiye dokunduğunuz zaman aşk hormonu olan oksitosin salgılanır. Bu da daha mutlu hissetmenizi sağlar var partnerinizle aranızdaki bağı güçlendirir.

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz