Nasıl Daha Olumlu Olunur?

Daha mutlu, daha sağlıklı bir yaşam sürmek için, pozitif olanı nasıl uygulayacağınızı öğrenmek önemlidir.

Nasıl Daha Olumlu Olunur?

Ne Yapacaksınız: Olumlu şeylere odaklanarak ve olumsuz düşüncelerinizi azaltarak mutluluğunuzu artırabilirsiniz . Bu hafta, her olumsuz düşünceyi olumlu bir düşünceyle tamamlayın. Bu uygulama, yaşamınıza daha olumlu düşünceler getirmek için alışılmış düşünce kalıplarınızı yeniden eğitmenize yardımcı olacaktır.

Nasıl İşler: Olumluların olumsuz düşüncelere oranı genel mutlulukta önemli bir faktördür. Beyniniz sürekli olarak düşüncelerinizin duygusal durmunu izliyor – çok fazla olumsuz düşünce ve beyniniz vücudunuzda stres ve üzüntü yaratarak yanıt veriyor. Daha olumlu düşünceler eklediğinizde, beyniniz rahatlama ve mutluluk yaratacaktır.

Olumlu düşüncelerinizi takip etmek veya olumsuzlamak için kendinizi eğiterek, olumlu / olumsuz düşünce oranınızı geliştirecek ve daha mutlu olacaksınız.

Motive Olun : Olumsuz düşüncelerinizin ve duygularınızın farkında olduktan ve birkaç gün boyunca onlara karşı koymak için çalıştıktan sonra, yavaş yavaş azalmaya başlarlar. Dikkat dağıtan duygular ve stres yaşamadan ne yapmak istediğinize daha fazla konsantre olabilirsiniz. Bu sizi daha üretken ve enerjik hale getirecektir. Hepsinden iyisi, sizi daha mutlu edecektir.

Not: Gülümseme tekniğini uygulamaya devam edin . 

Daha Olumlu Olmanın Adımları

Mutlu düşünceleri listeleyin. 30 dakikanızı ayırın ve aklınıza gelebilecek tüm mutlu düşünceleri listeleyin. Sadece bir parça kağıt kullanın ve uzun bir liste yapın. Kendinize iyi bir 30 dakika verin. Sizi mutlu eden insanları ve yerleri listeleyin: iyi arkadaşlar, favori tatil yerleri, çocukluk anıları ve daha fazlası. Sizi mutlu eden şeyleri listeleyin: yavru köpekler, bebekler, yaprak sarması yemeği, havuz kenarında rahatlama günü. Sizi mutlu eden her şeyi ve aklınıza gelebilecek her şeyi listeleyin.

Olumsuz düşünce ve duyguların farkında olun. Tüm hafta boyunca düşüncelerinize dikkat edin. Kendinizi ne zaman olumsuz, üzgün ya da stresli bir şey hakkında düşünürken ya da hissettiğinizde, “mutsuz” diye düşündüğünüz düşünceyi yakalayın. Gün boyunca çok fazla mutsuz düşünce ve duygularınız varsa endişelenmeyin. Tamamen normal. Sadece dikkat et…

Mutlu bir eşya ile takip edin. Mutsuz bir düşünceyi veya duyguyu etiketledikten sonra, onu Mutlu Listenizdeki mutlu bir öğeyle hemen takip edin. Gün boyu kullanmak için bir öğe seçebilir veya her ihtiyacınız olduğunda farklı öğeler seçebilirsiniz. Sadece bu mutlu şeyi bir iki saniye akla getir.

Bu Hafta : Bu hafta olumsuz ya da stresli düşüncelerimi ve duygularımı düşüneceğim ve onları mutlu bir düşünce ile takip edeceğim.

Birkaç gün sonra, olumsuz düşünce ve duyguların sayısı genellikle azalır. Sanki beyin olumsuz olmaktan sıkılıyor, çünkü düşünceleri çabucak olumlu olanlarla değiştiriyorsunuz.

Pozitifliği ve Mutluluğu Artırma İpuçları

Olumsuz düşüncelerin olumlu bir şey düşünmek için gelmesini beklemeyin. Gün boyunca olumlu düşünceler düşünmek için bilinçli ve planlı bir çaba göstererek bu beceriye katkıda bulunun. Tüm öğle saatiniz veya molalarınız sırasında sadece olumlu düşünceler düşüneceğinize karar verin. Arabanızı sürerken sadece olumlu düşünceler düşüneceğinize karar verin.

Gün boyunca “yalnızca pozitif” olacağınız zaman oluşturun.

izci
- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz