Gözlerinizin Altındaki Torbalardan Kurtulun!

Piyasada, göz altı bölgeleri için çıkarılan ve hafifletmesine yardımcı olduğunu iddia eden sayısız ürün olmasına rağmen,her zaman işe yaramayabilir.

Daha fazla su içmek ve soğuk kompres uygulamak göz torbalarını çabucak küçültmeye yardımcı olabilir,ancak uzun vadede görünümlerini azaltmanın tek yolu birkaç yaşam tarzı değişikliği yapmaktır.

Genetik olan göz altı morluklarında uzaman hekim yardımı ile değişiklik göstermesini sağlayabilirsiniz.

1. Çay poşetleri uygulayın

Çay sadece yudumlamak için değil. Koyu halkalara ve torbalara yardımcı olmak için gözlerinizin altında çay poşetleri kullanabilirsiniz.

Çaydaki tein güçlü antioksidanlar içerir ve cildinize kan akışını artırabilir. Ayrıca UV ışınlarına karşı koruma sağladığı ve yaşlanma sürecini potansiyel olarak yavaşlattığı söylenir.

İki çay poşetini 3 ila 5 dakika demleyin.
Çay poşetleri buzdolabında 20 dakika soğumaya bırakın.
Ardından, ekstra sıvıyı sıkın ve göz altı bölgenize uygulayın.
Çay poşetlerini 15 ila 30 dakika bekletin.

2. Soğuk kompres kullanın

Koyu halkalardan kurtulmak, sahip olduğunuz malzemeleri kullanarak yaptığınız soğuk bir kompres kullanmak kadar basit olabilir. Bölgeye soğuk uygulanması, kan damarlarının geçici bir rahatlama için hızlı bir şekilde daralmasına yardımcı olabilir.Soğutulmuş çay kaşığı,serin salatalık,ıslak bez…Uygulamadan önce, cildinizin aşırı donmasını önlemek için kompresinizi yumuşak bir bezle sarın . Sonuçları görmek için yalnızca birkaç dakika uygulamanız gerekir .

3. Su içmeyi ihmal etmeyin

Su vücut ağırlığınızın yaklaşık yüzde 60’ını oluşturur . Bu göz önüne alındığında, göz altı torbalarına katkıda bulunması şaşırtıcı olmayabilir. Su alımını arttırmak yardımcı olacaktır.Uzmanlar günde 13 bardak su içmeyi öneriyor.

4. Güneş kremi

Cildinizi güneş ışınlarına karşı korumamız gerekir.Spf 30 veya daha yüksek koruyucuları kullanmalıyız. Sonuç olarak, güneş kremi kullanmak göz altı torbalarınız ve koyu halkalarınız için de yardımcı olabilir.

5. Mümkünse en az 8 saat uyuyun

Nasıl uyuduğunuzun ötesinde, ne kadar uyuduğunuz önemlidir. Sınırlı uyku aslında göz altı halkalarına neden olmasa da, az uyku almak teninizi daha soluklaştırabilir. Sonuçta gölgeler veya koyu halkalar daha belirgin olabilir.

6. Daha fazla demir açısından zengin yiyecekler de yiyin

Demir eksikliği gözlerin altında koyu halkalara ve hatta soluk cilde neden olabilir.Anemik olabileceğinizden şüpheleniyorsanız, doktorunuzu ziyaret etmek iyi bir fikirdir. Doktorunuz bunu basit bir kan testi ile kontrol edecektir.

7. Alkolü azaltın

Alkol içmek dehidrasyona katkıda bulunur ve dehidrasyon gözlerinizin altındaki torbalara ve koyu halkalara neden olabilir.

8. Sigarayı bırakın

Sigara içmek vücudunuzun cildinizde sağlıklı kollajen oluşturmaktan sorumlu olan C vitamini depolarını tüketir. Sigara içiyorsanız, kırışıklıklar, renk değişikliği ve hatta göz altı torbaları ve koyu halkalar gibi sorunlar baş gösterebilir. Sigarayı bırakmak aynı zamanda diğer sağlık sorunlarına da yardımcı olur.

Sigarayı bırakma konusunda destek almak için telefonunuzdan ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’nı arayabilirsiniz.

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz