Cinsel Yaşam Sorunları

Cinsel Birleşme
CİNSEL BİRLEŞME SÜRECİNDE DEĞİŞİMLER ÇİFTİN UYUMUNDA BOZULMAYA YOL AÇABİLİR. TIBBİ VEYA RUHSAL BİR TEDAVİ ÇOĞU ZAMAN BU SORUNU ÇÖZER…

Organizmanın tüm diğer işlevleri gibi cinsel işlevlerde de bir takım bozukluklar olabilir ve bunun sonucunda ortaya çıkan ruhsal bunalımlar,korkular ve depresyonlar hem bireyi,hemde çiftin uyumunu ciddiyetle sıkıntıya sokar. Sebepler çoğunlukla karmaşık olmakla birlikte çoğu zaman çeşitli psikolojik faktörlere,bazende organik hastalıklara bağlı olabilir.

Erkeklerde en sık rastlanan şikayet konusu,ereksiyon bozukluğu yani iktidarsızlıktır. Bu bozukluk her yaşta ortaya çıkabilir. İster kalıcı veya geçici ister temel veya ikincil bir sebebe bağlı olsun,mutlaka başarısızlık korkusu ve suçluluk duygusuyla kendini gösteren psikolojik bozukluklara yol açar.

Kadınlarda sosyal veya kültürel faktörlerin etkisiyle cinsel işlevlerle ilgili yakınmalara daha az rastlanır. Kadınlarda döl yolu girişindeki kasların istemsiz olarak kasılması sonucu ilişkinin olanaksız hale gelmesine vajinizm adı verilir.

Her iki cinste ortaya çıkan bu belirtilerin tümü,pek çok uzmanlık dalını ilgilendiren ve uzman tıbbi ekiplerin ele alması gereken bir konudur.

Ama günümüzde uygulanan ilaçla veya psikolojik tedavi yöntemlerine rağmen bu bozukluklar hassaslığını ve etiklerini korumaktadır.
- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz