Botox hakkında merak ettikleriniz!

Uzman Dr. Şafak Göktaş Botox hakkında merak ettiklerinizi cevapladı;
Botox nedir?

Botoks,Botulinum Toksini bakterisinden üretilen bir toksindir.

Botox sonrası yüzde şişlik olur mu?

Botoks yapıldıktan sonra yüzde geçici süre kızarıklık olabilir onun dışında ciddi bir komplikasyon ve yan etki beklemeyiz.

Botox yılan zehri midir?

Hayır botoks yılan zehri değildir. Akrep şehri de değildir. Clostridium Botilinum isimli bir bakterinin salgıladığı toksindir. 1981 yılından beri dünyada çeşitli amaçlarla tedavi veya estetik amaçlı uygulanmaktadır.

Botox kaç günde belli olur?

Botoks yapıldıktan sonra ilk etki üçüncü günden itibaren göstermeye başlar ama maksimum etki 15. gün de oturur. Hastaya uygulama yapıldıktan sonra 15. gün de kontrol yapılır.

Botox uygulamasını kimler yaptırmalı?

Botoks uygulaması ilk kırışıklıklar başladığından itibaren yani 20 li yaşların sonu otuzlu yaşların başında yapılmalıdır ki kırışıklıklar derinleşmesin…

Botox ugulamasın dan sonra şaşırmış ifadem olur mu?

Hayır şaşırmış ifade olmaz onlar eskiden yüksek doz yapılan botokslar da oluyordu. Artık yapılan yeni nesli botokslar da kişi mimiklerini yapabiliyor fakat kırışıklıklarını yok ediyoruz.

Boyun çizgilerine botox uygulanır mı?

Evet boyun çizgilerine botoks yapılır kırışıklıkları giderme amaçlı. Buna Nefertiti botoks denir.

Masseter botox yüzümü inceltir mi ?

Çiğneme kasları ne yapılan botoks diş sıkma gıcırdatma tedavisinde kullanırken aynı zamanda o kasları zayıflattığı için yüzü daha ince gösterir.

Botox ve dolgu aynı gün yapılır mı?

Evet birbirinden farklı katman ve birbirinden farklı bölgelere yaptığımız için aynı gün yapılabilir Evet genelde birbirinden farklı noktalara yapıldığı için aynı gün içinde hem botoks hem dolgu yapılabilir.

Botox uygulamadan sonra neler yapmamalıyım?

Botoks yapılan bölgeye masaj yapılmamalı. Aynı gün alkol alınmamalı. Başımızı öne doğru eğdiğimiz hareketler kısıtlanmalı. On gün boyunca hamam sauna solaryum var banyosu sıcak suyla duş yapmak ve güneşin altına yatmak yasak.

Botox uygulamadan sonra güneşe çıkabilir miyim?

Çok sıcağa maruz kalmak zarar vermez sadece botoksun süresini biraz kısaltabilir.

Botox uygulaması el terlemesine çözüm olur mu? Evet botoks uygulamasına el terlemesi ayak terlemesi ve koltuk altı terlemesinde sıkça kullanmaktayız.

Botox uygulaması hamilelikte yaptırılır mı?

Yeterli çalışma olmadığı için gebelik ve emziren anneler de yapmayı tercih etmiyoruz.

Botox etkisi ne kadar sürer?

Botoksun etkisi dört ile altı ay sürer. Her yaptırma da eğer ara verilmez ise yani düzenli olarak yapılır ise gitgide uzar ikinci yaptı işte biraz daha fazla üçüncüde biraz daha fazla şeklinde…

Botox yılda kaç defa yapılır?

Botoksun dört ile altı ayda bir yapılması önerilir. Yani genelde sen de iki defa yapılsa yeterli olur.

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz