Yeld’amore : El işçiliği değerlidir ve kadının elinin değdiği her şey sevgiyle ışıldar…

Sevgili Yelda Şahin, değerli vaktini bize ayırdığın için çok teşekkür ederiz.

Kısaca Bize Kendinizden Bahseder misiniz?

1980 İstanbul doğumluyum. Akademi İstanbul Halkla ilişkiler ve işletme mezuyum.10 yılı aşkın süredir işletme tecrübemi hayallerimle birleştirince Yeld’amore ortaya çıktı. İşim aynı zamanda hobim. Yaratıcılık gerektiren , işin içinde tasarım olan her şeyi çok seviyorum. Hayat felsefemde böyle aslında orijinal olan ,sıradan olmayan, var oluşunun içinde anlam barındıran her şey ilgimi çekiyor.

Kısaca ‘Hayat’ yolculuğunda kendini ,var oluş amacını anlamaya çalışan ve bu yolda ilerleyen biri… 😊

Yeld’amore fikri oluşurken hangi yollardan geçti?

2014 yılında her anlamda hayatımı sıfırladım. Eski düşünce kalıplarımı bir kenara bırakıp “bu hayatta gerçekten ne istiyorum” sorusunun peşine düştüm. Yıllardır ertelediğim, beni yansıtan , tecrübelerimi aktarabileceğim markamı kurma zamanım gelmişti. 2015 – 2016 yılları arasında takı tasarımı eğitimimi bitirdim. 2016 Ocak ayında Yeldamore’un ilk adımı olarak internet sitemiz faaliyete geçti. Markamı kurarken özgün, el işçiliği ,tasarım takı ve aksesuarlarının satışını hedeflemiştim. Fakat kısa sürede üretici kadın ekibinin bu kadar genişleyebileceğini ön görmemiştim. Yeld’amore felsefesi el işçiliği ile başlayıp üreten kadınlarla şu anki haline evrilebilmiştir. Üreten kadın ekibimizle genişleyip büyümekten dolayı çok mutluyum.

Bu işi yaparken ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız ve bunları nasıl aştınız ?

Türkiye’de el işçiliğine verilen önem ve değer beklentilerin gölgesinde kalıyor. Sanki el işçiliği ise bilakis ucuz olmalı gibi bir algı var. Son yıllarda bu algı kırılmış olsa da Yeld’amore olarak altını çizmek ve öne çıkarmak istediğimiz olgu ‘el işçiliğinin değeri’ olmuştur.

“El işçiliği değerlidir ve kadının elinin değdiği her şey sevgiyle ışıldar.”

İş yaşamınızda başarılı olmak için kendinize koyduğunuz öncelikli hedefler nelerdir?

Yeniliğe ve değişime açık olmak…Sürekli olarak kendinizi güncelleyip geliştirmeniz gerekiyor. Dünya değişirken sabit kalamazsınız.

Şirketinizin gelecek hedeflerini anlatır mısınız?

Öncelikle üreten kadın ekibimizi genişletmek ve el işçiliğinin değerini arttırmak. Bünyemizdeki üretici kadınların hepsi alanlarında kendilerini geliştirmiş ,vizyon sahibi kadınlardır. Yani kendilerini kurtarmış, el işçiliğine gönül vermiş ,işini severek yapan kadınlar… Pandemi öncesi çok daha hızlı bir şekilde şubeleşme fikrinde iken şimdi daha çok dijital platformlarda yurt içi ve yurt dışı satış hacmimizi arttırmayı planlıyor , bu anlamda yatırımlar yapıyoruz.

Türkiye’de iş dünyasında kadın girişimcilerin ve kadın istihdamının konumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye’de başarılı olmuş çok sayıda kadın girişimci var. Hepsinden ilham alıyoruz. Ve daha da çoğalmayı diliyoruz. Girişimcilikte fikir ve proje kadar önemli olan bir diğer şey ise cesarettir. Üretilen fikir ve projeler cesaret engeline takılmamalı diye düşünüyorum.

Şirket olarak ‘kadın istihdamını’ desteklemek konusunda neler yapıyorsunuz? Kadın çalışan sayınız ne kadar?

İlk başta sadece 3 üreticisi olan markamızın bugün 15 yetenekli kadın üreticisi bulunmaktadır. Bu sayı kemik sayımız olup üretim ihtiyacı arttığı zamanlarda 20 kişiyi bulmaktadır.
Farklı , yaratıcı tasarımlara ve fikirlere kapımız sonuna kadar açıktır. Bu bağlamda bünyemize yeni üretici kadınlar eklemeyi planlıyor ve başvuruları değerlendiriyoruz.

Kendi işlerini kurmak isteyen kadın girişimcilere önerileriniz nelerdir?

Eğer siz kendinize ve yaptığınız şeye inanıyorsanız yapamazsın diyenlere kulak asmayın. Yapamacağınızı söyleyenler bazen çok yakınlarınız bile olabilir. Cesur olun, hayat cesurları sever. İnandığınız şey için emek verin ve pes etmeden peşinden gidin.

Aşk’la ürettiğiniz ürünlerinize okuyucularımız nasıl ulaşabilir? Sizi nereden takip edebilirler?

İnstagram hesabımız @yeldamore dan bizi takip edebilir , web sitemiz üzerinden ürünlerimizi inceleyebilirler.
www.yeldamore.com

Son olarak bihaberolma okurlarına söylemek istedikleriniz

Sevdiğiniz işi yaptığınızda başarı kaçınılmaz olur. Ürettiğiniz şey size iş gibi gelmez hobiniz olur . Onu geliştirmek için verdiğimiz emek sizi yormaz, ve hayatımızda mutlu olacağımız seçimleri yapmak bizim elimizde yeter ki konfor alanımızdan çıkmayı göze alalım.

Ve son olarak ;
Üreten kadın güçlü ve mutlu kadındır.

Keyifli röportajınız için çok teşekkür ederiz. Bihaberolma ekibi olarak başarılarınızın devamını dileriz…

Sevgiler

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz