Japonların 4 Kadim Güzellik Sırrı…

Güzel ve parlak bir cilt her zaman serum, losyon veya pahalı tedavi kremlerinden elde edilmez. Yaşam tarzı da cildin güzelliğine katkıda bulunur. Japon kültüründe, cildi etkili bir şekilde güzelleştiren eski moda güzellik ipuçları vardır. İyi haber, bu bakım ipuçları pahalı bakım gerektirmez. Bu eski sırlar son dönemde yayılmaya başladı ve dünya çapında bir güzellik rejimi oldu. Cilt bakım ürünleri cildin güzelliğini garanti edebilse de, bu basit yöntemleri uygulamak da inanılmaz faydalara sahiptir.

İşte 4 Japonlara ait 4 güzellik sırrı:


Kaplıca Banyoları

Sıcak banyolar Japon kültürünün bir parçasıdır. Kaplıcalarda banyo yapmak zihni rahatlatmaya yardımcı olmanın yanı sıra, cilt için de faydalıdır çünkü kaplıcalardaki su, çeşitli sağlıklı faydaları olan 19 çeşit mineralden birçoğunu içerir. Bazı mineraller cilt için çok faydalıdır. Araştırmalar, bu minerallerin egzama ve sedef hastalığı gibi kronik rahatsızlıklardan kaynaklanan cilt tahrişini azaltabileceğini göstermiştir. Özellikle sodyum bikarbonat içerenler cildi pürüzsüzleştirebilir ve güzelleştirebilir.


Yosun Kullanımı

Geleneksel Japon yemekleri çok fazla balık ve sebze içerirken süt ve et içermez. Japonya’nın en önemli temel gıdalarından biri, güçlü antioksidanlar, protein, kalsiyum, demir, potasyum ve folat içeren bir tür yenilebilir deniz yosunu olan Wakame’dir. Wakame ayrıca A vitamini, C vitamini, D vitamini, E vitamini, K vitamini ve B2 vitamini içerir. Yüksek miktarda vitamin içermenin yanı sıra, Wakame ayrıca cildin daha genç görünmesini sağlayan yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir. Vücudun elastikiyetinden ve cildin pürüzsüzlüğünden sorumlu olan hyaluronik asit üretimini kısıtlayan zararlı enzimlerle de savaşır. Bu şekilde, deniz yosunu cildin pürüzsüz ve sıkı kalmasına yardımcı olur.


Yeşil Çay Tüketimi

Yeşil çay, Batı kültüründe bir güzellik trendi olarak popüler olmuştur. Bununla birlikte, Japonya uzun süredir cilt sorunlarına yardımcı olmak için yeşil çay tüketimini uygulamaktadır. Yeşil çay yüksek antioksidanlar içerir. Bu nedenle, birçok Japon cilt bakım ürününde içerik olarak kullanılır. Yeşil çayın cilt üzerinde sağlık yararları da vardır. Araştırmalar, yeşil çayın cilt kanseri riskini azaltabildiğini ve hasarlı cildi onarabildiğini göstermiştir. Çalışma ayrıca topikal olarak uygulanan yeşil çayın sivilceleri etkili bir şekilde ortadan kaldırdığını da bulmuştur.


Güneş Kremi Kullanımı Ve Güneşten Korunma

Beyaz ten uzun zamandır Japon halkı tarafından tutulan bir güzellik standardı haline gelmiştir. Bu nedenle, Japon kadınları mümkün olduğunca güneşe maruz kalmaktan kaçınır. Çok tartışmalı olmasına rağmen, cilt beyazlatma hala Japonya’nın çeşitli bölgelerinde bir güzellik uygulamasıdır. Aslında, cilt beyazlatma ürünleri de tehlikelidir. Bununla birlikte, cildi yüksek UV maruziyetinden korumak, cildi doğal ve güvenli bir şekilde muhafaza etmenin alternatif bir yoludur. Japonlar ayrıca cildi güneş kremi, şapka veya şemsiye kullanmak gibi doğal olarak UV ışınlarının etkilerinden korurlar. Bu yöntem aynı zamanda cilt elastikiyetini koruyabilir ve cilt kanseri riskini önemli ölçüde aza indirebilir.

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz