Fas Yağı Nedir ?

Fas yağı bir başka ismiyle argan yağı özellikle saç, cilt, tırnak bakımı için geçmişten günümüze kadar gelmiş önemli yağlar arasında yer almaktadır. Fas bölgesinde yetişen ağaçlardan elde edilen bu yağ altın sıvı ya da altın yağ gibi isimlerle de anılmaktadır.

Fas yağı ağaçları 150-400 yıl arası yaşayabilen meyve veren (Bu meyveler bazı kaynaklarda fındığa benzediği yazdığı bilinmektedir.) ve bu meyveden yağ elde edilen yağın özellikle yüksek derecede antioksidan içerdiği ve E vitamini yönünden zengin olduğu belirtilmektedir.

Özellik olarak zeytinyağıyla benzer özellikleri olduğu söylenmekte ve karşılaştırma yapılan yerlerde bazı alanlarda fas yağının daha yüksek değerlere sahip olduğunu gözlemleyebilmekteyiz.

FAS YAĞININ FAYDALARI

Fas yağı faydaları kısaca: cilt bakımına, tırnak bakımına, saç sağlığı bakımına, cildin yaşlanmasını geciktirmeye, kalp ve damar hastalığını önlemeye yardımcı olabilir.

Kalp ve damar hastalığı için ağızdan alınması gerekmektedir. Fas yağı faydalarını sayınca özellikle ilk maddeler bakım amacıyla son maddenin ise sağlık için kullanıldığını fark etmişsinizdir. Bu yüzden size hatırlatma olarak bu iki yağ ayrıdır. Yani eğer argan yağı alacaksanız almış olduğunuz yere yemeklerde kullanacağınızı belirtmeniz gerekmektedir. Bakım ürünleri ile yemeklik yağlar ayrı şekilde satılıp aynı şey için kullanılamaz. Örneğin piyasa satılan farm fas yağı bakım amaçlı üretilmiş olup bu ürün ağızdan alınamayan özelliğe sahiptir.

Fas yağı faydalarından cildi sıkılaştırmaya yardımcı olmakla birlikte nemlendirme özelliği ile cildi canlı tutar.

Fas Yağı Kullanımı

Fas yağı kullanımı yüz için ise öncelikle temiz bir yüze uygulamanız gerekmektedir. 4-5 damla kadar yağı pamuk yardımıyla yüzünüze masaj yaparak yediriniz.

Vücut bakımı için: Vücudu nemlendirmek için yapılan bakımda banyodan sonra göğüs, bel ve çatlak olan bölgelere masaj yapılara uygulanabilir.

Saç bakımı için: Saç ve saç derisine masaj yaparak 30 dakika kadar beklettikten sonra durulamanız önerilir. Saç bakımı için satılan birçok fas yağı ürünü piyasada mevcuttur. Farm fas yağı ise son çıkan ürünlerden biri olma özelliğine sahiptir. Fiyatı ise 20-40 lira arasıdır bu saç bakım ürünlerinin.

Fas Yağı Nasıl Elde Edilir

En pahalı yağlardan biri olma özelliğine sahip fas yağı bu özelliğini faydaları ve zahmetli elde edilmesinin yanı sıra az sayıda üretilebilmesinden kaynaklandığını sizlere bildirmek isteriz.

1 litre argan yağı elde etmek için 8 adet argan ağacından yemiş toplanır bu yemişler kavrularak yağ elde edilir. Bir başka elde edilme yöntemi ise az da olsa argan ağacı yemişi ile beslenen keçilerin dışkılarıyla elde edilmesidir.

FARM FAS YAĞI NEDİR

Farm fas yağı, argan yağı ve çeşitli yağların birleşimi ile saçlar için üretilen yağdır. Piyasaya henüz yeni girmiş çeşitli internet siteleri aracılığı ile satılan bir üründür.

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz