Evlilikte Verdiğin Sözleri Tutuyor musun?

Karşılıklı bağımlılık veya birbirlerine güvenebilmek, bir evliliği özel ve başarılı kılan şeyin bir parçasıdır. Güvenilirlik, insanların eşlerinde aradıkları en önemli özelliklerden biridir ve olması gerekir. Eğer biriniz veya her ikiniz birbirine güvenemezseniz, evliliğinizin yaşanabilirliliği tartışılmalıdır.

Eşinize bir söz verdiğinizde veya eşiniz veya aileniz için bir şeyler yapacağınızı ve sonra sözünüzü tutmadığınızı söylediğinizde, eşinizi hayal kırıklığına uğratır ve evliliğinize zarar verirsiniz. Sözünü tutmak ve vaatlerini yerine getirmek eşinin sana olan güvenini güçlendirmeye yardımcı olur. Sözünü tutmamak eşine, aslında onu basitçe umursamadığını gösterir. Eşinizi sevilmemiş veya önemsiz hissettiriyor, sanki çabaya değmez gibi görünüyor ve muhtemelen sizi de kötü hissettiriyor.

Eğer yapamazsan bir şey yapacağını söyleme. Eşinizi hayal kırıklığına uğratıyormuş gibi hissediyor olsanız bile, dürüst ve dürüst olun. Daha sonrası inanın çok daha kötü.
Sözünüzü tutamayacağınızı fark ederseniz, mümkün olan en kısa sürede eşinize söyleyin ve neden yapamayacağınızı tam olarak açıklayın.

_____ (seni unuttum / incittim / yapmadım vb.) Veya “Unuttum” ya da “Zamanım yoktu” demeyin. Mazeretler anlamsızdır.

Tutamayacağın sözler verme. Yine, nedenleriniz konusunda dürüst olun.
Fikrinizi değiştirdiyseniz ve sözünüzü tutmak istemiyorsanız, neden söz verdiğinizi ilk başta düşündüğünüz ve neden şimdi yapamayacağınız konusunda eşinize dürüst olmanız gerekir.

Sık sık unutkan olduğunuz için bir söz verdiyseniz, yapacağınızı söylediğiniz şeyleri hatırlatmak için bazı ileri teknoloji yollarını kullanmayı düşünün. Bilgisayarınızdaki takvim programınızdan e-posta uyarıları, cep telefonunuzdan hatırlatma mesajları alabilirsiniz.

Birisi sizin için sözünü tutmadığında size nasıl hissettirdiğini düşünün. Kişi bunu her yaptığında, hayal kırıklığınız ve onlara olan güveninizin daha da kötüleştiğini düşünün. Kendinizi eşinizin yerine koyun.

Olumlu Değişiklikler Yapmak İçin Asla Geç Kalmadınız!

Şimdiye kadar siz ve eşiniz vaatlerinizi yerine getirmede çok iyi değilseniz, bunu iyileştirmek için bir hedef haline getirin.Bunun üzerinde birlikte çalışabilirsiniz, ancak sadece kendinizi değiştirmeye çalışsanız bile, sonunda eşinizde de gelişmeler göreceksiniz…

Bir gecede değişmeyi beklemeyin, ancak sözlerinizi tutmaya ve yukarıda belirtilen potansiyel sorunlardan herhangi birine yanıt vermeye devam ediyorsanız, eşinizle her zaman dürüst ve birbirinizi desteklediğinizden emin olun. İşte o zaman birbirine bağlı bir ilişkinin ne kadar güzel olduğunu anlamaya başlayacaksınız. Güvenilir bir eş olmak ve birbirine sahip olmak paha biçilemez bir armağandır. Ve sen de kendini çok iyi hissedeceksin….

İZCİ
- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz