Bir Evliliği Güçlendirmenin ve Boşanmayı Önleme Yolları…

Çocuklar ve diğer yükümlülükler arasında bazen evliliği sürdürmek imkansız gibi görünebilir. Ve sorunlar ortaya çıktığında, bazı çiftler için boşanmak ve ayrı yollara gitmek daha sağlıklıdır gibi görünse de ilişkiniz üzerinde çalışmak daha iyi bir seçimdir.
Boşanma Fikrini Aklınızdan Çıkarın

Evliliğin dışında daha iyi olabileceğiniz fikri hiç dillendirmeseniz bile, ilişki üzerinde büyük bir yük oluşturabilir. Aslında, bu düşünce tek başına evliliği daha iyi hale getirmek için motivasyonunuzda büyük bir kırılmaya neden olabilir. Bu riskle evliliğinizle mücadele etmek için, boşanmanın bir seçenek olmadığına önceden karar verin .Evlilik dışında yaşamın nasıl olabileceğini düşünmek yerine, evliliği nasıl daha iyi ve daha güçlü yapabileceğinize odaklanmanıza yardımcı olacaktır.

Eşinize Saygı gösterin

İnsanlar zamanla kaçınılmaz olarak değişir ve bu değişiklikleri anlamak, takdir etmek ve bunlara uyum sağlamak çok önemlidir. Kendinize evlendiğiniz harika kişiyi hatırlatmak için en iyi özelliklerinin bir listesini yapın. Bu egzersiz, ilk etapta neden aşık olduğunuzu hatırlamanıza yardımcı olacaktır.

Düzenli İletişim Kurun

Akıllı telefonlar, Netflix ve evden çalışma yaşamları çağında, eşinizle gerçek bir konuşma yapmadan dikkatinizi dağıtmak ve günler geçirmek kolaydır. İletişim hayatınızda, ilgi alanları, rüyalar, hayal kırıklıklarının ve hakkında açıkça duygular için önemli bir yoldur.Aynı şekilde eşinizin düşüncelerini de dinlemeniz çok önemlidir. Bazen dikkatiniz dağılmadan konuşabileceğiniz kesintiler olmadan her gün 30 dakika ayırmak faydalı olabilir.

Finansal Beklentileri ve Bütçeleri Paylaşın

Birçok evlilik maliye karşı anlaşmazlıklar ile doludur . Genellikle çiftler bir ilişkiye parayla ilgili farklı beklentiler getirir ve diğer kişinin bakış açısını görmekte zorlanır. Birlikte paranın nasıl kontrol edileceği konusunda bir anlaşmaya varmak, başarılı evliliklerin kritik bir bileşenidir.

Eşofman Altı

Özellikle uzun yıllardır eşinizle birlikteyseniz, aşırı rahat olma rutinine çoktan girmişsinizdir. Ancak romantizmi yeniden canlandırmanın kolay bir yolu, çıkmanın ilk günlerine geri dönmektir.

Eşinizi Kontrol Etmeye Çalışmayın

Eşinize olduğu kişi olmasını sağlayın ve kararlarda işbirliği yapmayı öğrenin. Sağlıklı evliliklerde, her iki eş de karşılıklı saygı duyar ve kendi yollarını talep etmez. Ayrıca eşlerine, izin istemeden gelip gitme özgürlüğü de verirler. Birbirlerini izlemez veya kontrol etmezler. Harcamadan çocuk yetiştirmeye kadar her türlü büyük karar için eşinizle paylaştığınızdan emin olun.

Çok Geç Olmadan Yardım Alın

Hala zorluklar yaşıyorsanız veya boşanmanın yakında olabileceğinden korkuyorsanız, danışmanlık veya çift terapisini düşünün…

İZCİ
- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz