Cilt Orucunu Duydunuz mu?

Cilt orucu, sosyal medyada giderek daha popüler hale gelen bir Japon güzellik sırrıdır. Bir veya iki gün boyunca cilt ürünlerini uygulamaktan kaçınmanızı ve cildinizin detoks yapmasına ve nefes almasına izin vermenizi gerektiren bir tür oruçtur.

Cilt ürünlerinin aşırı kullanımının, cildinizde yeterli doğal yağ bulunmadığı bir duruma yol açtığına inanılmaktadır. Sonuç olarak, bu daha kuru cilde yol açar. Güzellik uzmanları, bu yeni güzellik sırrının artıları ve eksileri üzerinde duruyor.

Cilt Orucu Nasıl Ortaya Çıktı

Cilde oruç tutturma fikri, gece nemlendiricisini bir veya iki hafta boyunca atlamak ve haftada en fazla bir kez makyaj yapmak olarak ortaya çıkmıştır. Nedeni, bu, aşırı nemlendirme ile zayıflatılmış veya bastırılmış olan cilt üzerindeki doğal yağın salgılanmasını normalleştirmeye yardımcı olmaktır.
Bunun yanında uzmanlar sağlıklı bir cilt için, cilt tipinize göre iyi bir cilt bakım rutininin takip edilmesi gerektiğini de ifade ediyor. Bu uygulamalar temizleyici, güneş koruyucu, gündüz kremi ve gece kreminden oluşmalıdır. Gece kremi, gündüz yapılan hasarın onarılmasına yardımcı olduğu için çok önemlidir. Bu gibi etkili ürünler bir dermatolog tarafından özel olarak reçete edilir ve sıradan bir nemlendirici değildir.

Bu yüzden bu tür ürünlerin aksatılması faydadan çok zarar da getirebilir. Cilde oruç tutturma tekniği daha çok makyaj malzemelerinin cilde uygulanmasının sınırlandırılmasına dayandırılmalıdır.

Cilt orucunun aşırı versiyonu neden ideal değildir?

Vücudumuz gibi, cildimiz de günlük besinlere ve onarımlara ihtiyaç duyar ve tüm cilt ürünlerini terk ederek onu aç bırakmak, sadece su tüketerek hayatta kaldığınız aşırı bir diyete girmek gibidir. Örneğin, bir güneş koruyucusunu atlamak güneş yanığına veya güneş hassasiyeti kaynaklı deri döküntülerine yol açabilir.

Gece antioksidan kremini atlamak cildin çabuk iyileşmesini önler. Ek olarak, akne veya pigmentasyon için ilaç kullanan kişiler için, gece rutinini terk etmek cilt sağlığını daha da kötüleştirebilir

Ayrıca, cilt oruçlarının faydalarını kanıtlamak için önemli bir bilimsel araştırma olmadığı da görülmektedir. Bunun aksine, iyi bir günlük cilt bakım planının faydalarını kanıtlayan çok sayıda çalışma vardır.

Bu uygulamada dikkat edilmesi gereken kural aşırı bakım ürünü kullanarak cildi yormaktan kaçınmaktır. Bu yüzden daha sağlıklı bir cilt için cilde oruç tutturmak yerine az miktarda bakım ürünü kullanmak daha iyidir.

Marilyn

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz