Cildinizdeki Mucize Gül Suyu…

Gül suyu, yumuşak yapısı ve hoş kokusuyla genellikle kadınlar tarafından sıkça kullanılmaktadır. Cildi nemlendirmesi, lekeleri gidermesi, cildin rengini açması gibi daha onlarca faydası bulunur. Yalnızca cilde değil saça, mideye, boğaz hastalıklarına, ağız kokusuna, stresi önlemeye de iyi gelir. Cildin pH dengesi alt üst olduğunda akne gibi problemlerle karşılaşabiliriz. Gül suyu cildin pH dengesini düzenler, düzenli kullanıldığında aknenin giderilmesine yardımcı olur. Tüm cilt tiplerine uygun olduğundan sık tercih edilir. Cildinizi kurutan tonikler yerine, nemlendiren, yüzdeki artık kiri ve lekeleri temizleyen gül suyunu tonik olarak kullanabilirsiniz. Göz altı şişliğinden çoğu zaman şikayet ederiz. Özellikle uykusuz ve yorgun uyandığımız günlerde. Bunun için gül suyunu bir pamuğa biraz damlatıp göz altınızda yaklaşık 10 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.
Boğaz hastalıklarında da gül suyunun faydalarını görebiliyoruz. Saf gül suyunu gargara yaparak boğazınızın rahatlamasına yardımcı olursunuz. Baş ağrıları için ise isterseniz şakak bölgesine biraz sürüp masaj yaparak isterseniz bir mendili gül suyu ile ıslatıp alnınıza koyarak ağrılarınızı dindirebilirsiniz. Bir pamuk yardımıyla yüzünüze sürüp uyuduğunuz zaman cildiniz hem gece boyu nefes alıp hem daha rahat bir uyku çekersiniz. Egzama ve mantar gibi cilt problemlerinde kaşıntıyı giderir. Gül suyunun koruyucu ve onarıcı etkisi olduğundan güneş yanığı tedavisinde kullanılabilir. Bir sprey şişesine koyup buzdolabında bekletin. Sıcak yaz günlerinde hem ferahlamanızı sağlar hem güneş lekelerinizi giderir. Saçlarınızın daha sağlıklı ve güçlü uzamasını sağlar. Bunun için şampuanınızın içine biraz gül suyu eklemeniz yeterli olacaktır.

Gül Suyu Nasıl Elde Edilir?

Gül suyunun buluşu İrlandalılar tarafından gülün damıtılmasıyla olmuştur. 1 litre gül suyu yaklaşık 6 bin gülden elde edilir. Artık dışarıda yapılan birçok şeye güvenimiz kalmadı. Saf gül suyu olup olmadığı hakkında tereddüt ediyoruz. İçimiz rahat kullanabilmemiz için gül suyunu evde kendimiz yapabiliriz. Üstelik çok az malzemeyle. Bunun için gerekli olan;

• Yarım kilo gül yaprağı
• Kapaklı bir tencere
• Yarım litre sıcak su
• Bir kavanoz

Tencerenin içine suyu ekleyin. Ardından gül yapraklarını ekleyin. Yüksek ateşte suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynar kaynamaz altını kısmanız gerekir, suyun buharlaşmasına izin vermeyin. Altını kıstıktan 10 dakika sonra kapatın. Bir saat dinlendirin. Daha sonra kavanoza süzün ve buzdolabına koyun. Ertesi gün kullanmaya başlayabilirsiniz. İstediğiniz herhangi bir kaba aktarabilirsiniz.
Bunun bir de muhafaza edilmesi var. Bozulmalara, ekşimelere karşı temiz bir kaba koyduğunuzdan emin olun. Hava ile kabın içindeki gül suyunun mümkün olduğunca az temas edilmesi gerekir.

Gül Suyu ile Yapılan Maskeler

Gül suyu ile çok çeşitli maskeler yapılabilir. Bunlardan pratik ve az malzemeli fakat çok işe yarayan birkaç tanesini önereceğim.

1. Hepimiz özellikle yaz aylarında sıcaktan fondöten kullanmak istemeyiz. Fondöteniz bebek gibi bir cilt ve aynı zamanda leke ve beyazlatmak için 2 malzemeye ihtiyacımız var;

• Gül suyu
• Bebek pudrası

Bir kaba 5 tatlı kaşığı gül suyu ve 3 yemek kaşığı bebek pudrası koyun. Bunları birbirlerine karışana kadar karıştırın. Daha sonra yüzünüze sürün, 20 dakika bekleyin ve durulayın.

2.Sivilceler için;

• 2 tatlı kaşığı limon suyu
• 2 tatlı kaşığı gül suyu
Bir kaba koyup karıştırın. Temizlenmiş cildinize eşit miktarda uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra durulayın. Haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

3. Cilt lekerini temizlemek, cildi nemlendirmek ve yumuşatmak için;

• Orta boy patates
• 3 yemek kaşığı gül suyu
• 1 yemek kaşığı bal
• Yarım limonun suyu

Patatesi suda biraz haşlayın. Püre haline getirin. Sonra diğer malzemeleri sırasıyla gül suyu, bal, ve limonu ekleyerek macun kıvamı alana kadar karıştırın. Yüzünüze uygulayın, 15 dakika bekletin ve durulayın. Haftada 1 kez kullanmanız faydalı olacaktır.

Gül Suyunun Zararı Var Mıdır?

Gül suyu tamamen doğal olduğundan herhangi bir yan etki göstermemektedir. Ancak bazı aşırı hassas tenleri içerisinde alkol olmamasına rağmen tahriş edebilir. Güle alerjisi olan vücudun farklı tepkiler vermesi gül suyuna karşı da alerjik reaksiyonlar gösterdiği gözlemlenmektedir. Ciltte kızarıklık, kaşınma gibi durumlara yol açabilir. Yemeklerin ya da tatlıların içine fazla konulduğunda zehirlenmelere sebep olabilir. Bu nedenle fazla kullanılmaması önerilir.

Gül suyu faydaları, gül suyu maskeleri, gül suyu yapımı

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz