Canlı Bir Cilde Sahip Olmak Hepimizin Hayali…

Kusursuz cilt birçok kızın hayalidir. Piyasada cilt aydınlatıcı krem ​​ve losyonlarda bulunmaktadır. Ancak kimyasal bazlı kozmetik ürünlerin uzun süre kullanılması cildinize zarar verebilir.
Toz, kirlilik vb. Faktörler nedeniyle zamanla cildinizin parıltısı gider.
Canlı bir cilde sahip olmak için;
1- İyi uyku

Vücudunuzun 7 ila 9 saat uykuya ihtiyacı olduğu için cildinizle ve yüzünüzle daha az uykunun kırışabileceği doğrudur. Vücudunuzun iç parlamayı ortaya çıkarmak için dinlenmesi için yeterli zaman vermeniz gerekir. Uyurken vücudunuz cilde kan akışını arttırır, bu da sağlıklı bir parıltıyla uyanırsınız.

2-Nemlendirin

Günde iki kez günlük bir nemlendirici veya yüz yağı kullanarak cildinizi nemlendirmeniz gerekir. Nemlendirici cilt, kuru ve pul pul ciltten kurtulmanıza ve cildinizin parlak görünmesine yardımcı olur.

3- Yüzünüze zeytinyağı ve bal ile masaj yapın.

2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir çay kaşığı bal karıştırın ve birkaç dakika cildinize masaj yapın. Yağlı cildiniz varsa birkaç damla limon suyu ekleyin. Ilık su ile durulayın.Haftada en az 2 defa uygulayabilirsiniz.

4- Buhar

Bu derin temizlik yöntemi gözeneklerinizi açacak ve tüm kirleri temizleyecektir. Ancak sade su kullanmak yerine, limon kabuklarını suda kaynatın ve sonra suyu yüzünüzü buharlamak için kullanın. Bunu birkaç dakika yapın ve sonra yüzünüzü yumuşak ıslak bir havluyla kurulayın. C vitamini limon cildinizin rengini dengeleyecektir.

5- Gül suyu

Gül suyu antienflamatuar özelliklere sahiptir, cildinizin kızarıklığını azaltır. Yüze soğuk gül suyu püskürtmek cildinizi ferahlatıcı bir şekilde taze bırakır ve cildi yeniler.

6- Portakal kabuğu maskesi

Cildi aydınlatıcı sonuçlar elde etmek için portakal kabuğu maskesi uygulayabilirsiniz. Taze portakal kabuklarını soğuk sütle blendırdan geçitin ve macunu yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Daha çok açık ciltler için bu maskeyi haftada iki kez kullanın.

7- Bol su içmeyi asla ihmal etmeyin…

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz