Bir erkek evliliğe nasıl ikna edilir?

Her kadın evlenmek ister. Evliliğe ikna etme görevi genellikle kadınındır. Sürekli evlilikten söz etmek “Biz ne olacağız?” diye sormak ise erkeğe itici gelir. Bu işin birtakım taktikleri var. Hanımlar, dikkatle okuyunuz…

1- Evlilik delisi olma

Bir erkek seninle çıkmaya başlar başlamaz “Ben ciddi ilişkilerin insanıyım. Benimle gelecek düşünüyorsan devam edelim” deme. Sen sanıyorsun ki bu sözü söyleyince karşındaki erkek sana “Hımmm, tam evlenilecek kız” gözüyle bakacak. Hayır. Bu söz, seni daha yeni tanıştığın bir erkekle evlenmeyi düşünecek kadar evlilik meraklısı olarak gösterecek. Olayı akışına bırakacaksın, zamanını bekleyeceksin.


2- Sürekli evlilikten söz etme

İlerleyen aylarda her buluşmada konuyu evliliğe getirme. Evliliği düşündüğünü zaten anladı, biliyor. Bu konuyu sürekli gündemde tutarsan sevgilini ürkütürsün. Erkekler, evlilik sorumluluğunu kolay almaz. O kararsızlığında bir de sen üzerine gidersen evlilik fikrinden iyice soğur.

3- Evli arkadaşlarını örnek gösterme

Evli, mutlu, çocuklu arkadaşlarını sürekli sevgilinin gözüne sokma. Sonra hem arkadaşlarını kötüler hem de evliliği… Sen böyle yaptıkça evlilikle arasındaki mesafesini açar. Bırak, o görsün.

4- Eve evlilik dergileri alma

Bazı kadınların, evin çeşitli köşelerine evlilik dergileri yerleştirip erkeğin dikkatini çekmeye çalıştığını biliyorum. Bu taktik asla işe yaramaz. Bu dergiler, evleneceğiniz zaman bile erkeğin ilgisini çekmez. Aksine erkek, dergide ne yazıyorsa tersini yapmak ister.

5- Onun fikirlerini öğren

Evlilik hakkında ne düşünüyor? Evleneceği kadından beklentileri ne? Ne zaman evlenmeyi planlıyor? Çocuk sahibi olmaya nasıl bakıyor? Bu soruların yanıtları çok önemli. Farklı yollardan giderek ve zamana yayarak bu soruların yanıtlarını almalı, adımlarını ona göre atmalısın.

6- En çarpıcı unsur ‘çocuk’

Evliliğin en büyük amacı, aile olmaktır. Ailenin en önemli unsuru da çocuktur. Çocuk istiyorsun, bunu mutlaka vurgula. Hatta “Ben erken anne olmak istiyorum. Çocuğumla arkadaş olmak istiyorum” de. Bu, senin evlilik teklifine açık olduğunu gösterecektir.

7- Evliliği küçümseme

Evet, evlilik meraklısı olma ama “Aman, evliliğin ne gereği var?” gibi cümleler de kurma. Evliliğin aile kurmak için şart olduğunu, insanların evliyken de sevgili olabileceğini, evliliğin aşkı öldürmeyeceğini vurgula. Ama bunları zamana yayarak söyle.

8- Olmadı, rest çek

Her şeyi denediğin halde adam oralı değilse ondan fayda yok demektir. Yine de son kez şansını dene, “Beni oyalama, aile kurmak istiyorum ama sanırım aynı fikri paylaşmıyoruz” de. Karşındaki erkek silkinip kendine gelecek. Ya bıçağın kemiğe dayandığını ve evlilik teklif etmesi gerektiğini anlayacak ya da “Haklısın, ben evlenmek istemiyorum” deyip yoluna gidecek. İki durumda da sen karlısın.

Evliliğe ikna kadının göreviyse teklif de erkeğin görevidir. Ama evlilik teklifini yapmadan önce dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var. “Evet” cevabını almak istiyorsanız bu yazıyı mutlaka okuyun.

1- İlişkinin süresini göz önüne alın

Evlilik teklifini ilişkinin başında yaparsanız, ciddiye alınmazsınız. Zaten siz de duygularınızdan emin değilsinizdir. İilişkinin ilk 3 ayında yapılan tekliflerin ancak yüzde 13’ü evlilikle sonuçlanıyor.

2- Kararlı olun

Evlilik teklifi bir irade beyanıdır. Siz karşınızdaki insana “Ömrümün kalanının seninle geçireceğim” diye söz vererek kendinizi bağlıyorsunuz. Bu yüzden teklifi yaparken “Evlensek mi acaba?”, “Evlensek nasıl olur?” gibi kararsızlık belirten cümleler sormayın.

3- Zamanı ve mekanı iyi seçin

Bu iş aceleye gelmez. Sizin için özel bir günü seçebilirsiniz. Teklifi telefonla, mail ile, sosyal medyada yapmayın, yüz yüze olun. Mekan romantik olsun. İlk buluştuğunuz yer bile sizin için romantiktir.

4- Farklı giyinin

Bu, önemli bir gün. Günlük kıyafetle gidemezsiniz. Bugün paraya kıyacaksınız. Sevgilinizi gideceğiniz yere otobüsle, minibüsle götürmezsiniz herhalde.

5- Yüzük ve çiçek

Evlilik teklifini yapmaya giderken yüzüğünüz ve çiçeğiniz hazır olmalı. Ya yanınızda götürün ya da seçtiğiniz mekana önceden bırakıp bir sürprizle masaya getirtin (içki kadehindeki yüzük çok demode, yaratıcılığınızı kullanın). Yüzüğün tek taş olması şart değil. Bütçenize göre ama değerli madenden olması yeterli.

6- Cevaptan eminseniz teklif edin

Sevgilinizin size “Evet” cevabı vereceğinden emin değilseniz vazgeçin. O gün sizin için kabusa dönüşmesin. İlişkiniz devam ederken bunu test edebilirsiniz. Sevgiliniz evliliğe nasıl bakıyor, sizden böyle bir teklif bekliyor mu…

7- Kabul ettikten sonra…

Sevgiliniz “Evet” deyince ona teşekkür edip öpün. Mutlu olduğunuzu belli edin. Nişanın, düğünün ne zaman yapılacağını konuşun. Geleceğe dair hayaller kurun.

8- Ya ertesi gün?..

Artık ona daha fazla önem vermelisiniz. İlgi seviyeniz düşerse “Demek bana evliliği kabul ettirene kadarmış” diye düşünebilir. Aramaları, buluşmaları sıklaştırın.

9- Ailelerle tanışma

Henüz ailelerinizle tanışmadıysanız artık zamanıdır. Teklifin havada kalmadığını, ciddi olduğunuzu göstermek için birbirinizin ailesini tanıyın.

10- Vazgeçmek mümkün

İlişkinizde sorunlar başladıysa “Evlenme teklif ettim, artık geri dönemem” diye düşünmeyin. Evliler bile boşanıyor, siz de vazgeçme hakkına sahipsiniz.

Mehmet Coşkundeniz

 

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz