Aloevera Ne İçin Kullanılır ve Faydaları Nelerdir?

Aloavera olarak bildiğimiz bitki, sarısabır otu bitkisinin yapraklarının güneşte kurulup içinden jel elde edilmesi yoluyla oluşur. Alkolde bütünüyle eriyen bu madde, suda kısmen çözülmektedir.
Ağızdan ya da yüzeysel olarak kullanılabilen bu ürün, yapışkan ve acıdır. Kozmetik sektöründe çok sık kullanılmaktadır. Vücudumuzun yapı taşlarından olan 22 amino asitten 20 tanesi sarısabır otunda bulunmaktadır. Vücudun üretemediği 7 aminoasit, diyetle temin edilmektedir.

Kozmetik ve ilaç sanayinde kullanılan aloavera, anti bakteriyel, antifungal ve antiviral özellikler içermektedir. Yani içeriğindeki saponisler mikrop, mantar ve pamukçuğa karşı kuvvetli bir anti-septik olarak kullanılmaktadır.

Aloavera Ne İçin Kullanılır?

Öncelikli olarak mikroplar ve mantar hastalıklarının giderilmesi için kullanılmaktadır. Krem şekline getirilen aloavera jeller, sorun olan bölgelere uygulanmaktadır.

İltihapları önlemeye yarayan steroller ağrı kesici ve ateş düşürücü olan salyclic asit birleşiği elde etmektedir. Başlıca kullanım alanları:

• Akne tedavisi,
• Kolesterolü düşürücü,
• İltihap giderici,
• Mantar hastalığını giderici,
• Anti aging etkisi gösterecek şekilde kremler yapılarak kullanılmaktadır.
Bunun yanı sıra suyu elde edilerek ağızdan içilir. Krem şeklinde kullanılabilen bu ürün, kozmetik ürünlerde şampuanlar, cilt ve vücut kremleri, mantar ilaçları gibi birçok farklı krem şekline getirilerek kullanılabilir.

Aloevera (Sarısabır) Faydaları

Sarısabır otunun faydaları da, birçok farklı sorunun giderilmesi için destek sağlamakla birlikte, bitkinin doğal yetişme alanından toplanmasıyla mümkün olur. Bilinen sarısabır otu faydaları şunlardır:

• Kanser hücrelerinin büyümesini engeller,
• Hasara uğramış karaciğerin onarılmasını sağlar,
• Kemik iliği ve kemik erimesi sorunlarının giderilmesini sağlar,
• Kolesterolün düşmesine yardımcı olur,
• mantar ve sedef hastalıklarının tedavi edilmesinde yardımcı olur,
• Geç iyileşen yaraların tedavisinde kullanılır,
• Vitiligo ve yanık gibi cilt yaralarının tedavi edilmesinde kullanılır,
• Sivilceye neden olan bakterinin öldürülmesini sağlar,
• Göz kapaklarının şişkinliklerini önler,
• Ağız ve burun yaralarının tedavi edilmesinde kullanılır.

Sarı Sabır Otunun Zararları ve Yan Etkileri

Kan sulandırıcı özelliği bulunan sarısabır otunun zararları emzikli ve hamile kadınlar için ciddi bir risk taşıyabilir. Düşüklere neden olan sarısabır otu, adet kanamasını arttırdığından dahili olarak kullanılması durumunda gebeliği tehdit edebilir. Onun dışında herhangi bir yan etkisi ve zararı bulunmamaktadır. Doğal kullanım şekli, bitkinin yaprağındaki öz suyunun yaraya sürülmesidir.

Sarısabır Otunun Cilt için Kullanımı

Cilt için çok sık kullanılan aloevera, cilt sorunlarında çok sık kullanılır. Akneli ciltler için çok fazla tercih edilen saf aloevera jellerle, cildin temizlenmesi, lekelerin giderilmesi ve akneye neden olan sivilce bakterisinin yok olmasını sağlamaktadır.
Sabır otunun yararları arasında yer alan salisik asit, sivilcenin dış tedavisi için oldukça yararlıdır. Sivilcenin iz bırakmadan yok edilmesi için de saf olan jel kullanılabilir. Birçok sivilce kreminin içinde aloevera bitkisi, yani sarısabır otu bulunmaktadır. Ayrıca bitkiyi bulduğunuz anda yaprağındaki özsudan bir iki damla kullanmanız tedavi edici özelliği için oldukça etkilidir. Cilt sorunlarından olan sedef, mantar ve yaralar için de tedavi edici özellikleri bulunmaktadır.
Yaprağın özsuyunu kullanarak, birçok soruna çözüm bulabilirsiniz. Deri hastalıklarının en iyi şekilde giderilmesi için tercih edeceğiniz sarısabır otu ülkemizde de çok sık bulunmaktadır.

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz