Sağlıklı Ve Kalorisi Hesaplanmış Yemekler Kapınızda!

1. Firma hakkında kısa bir bilgi

Fedbox Diet & Life kapıya teslim diyet yemek hizmeti veren bir kurumdur.

Fedbox sistemi kişilerin kilo alma, kilo verme ve form koruma hedeflerine göre parametrik bilgileri doğrultusunda hedefine ulaşabilmesi için tüketmesi gereken kalori miktarını hesaplar.

Kendi bünyesinde bulunan gıda mühendisleri ve diyetisyenleri tarafından menüler planlanır ve günlük olarak üretilir.

Üretilen yemeklerin her biri hassas terazilerde özel olarak tartılarak porsiyonlanır ve bakteri oluşumuna karşı soğuk zincir kırılmadan her sabah 3 ana, 2 ara öğünden oluşan toplam 5 öğün diyet yemekleri üyelerimizin adreslerine teslim edilir.

Üyelerimiz, üyelikleri süresince ücretsiz bir şekilde diyetisyen desteğimizden faydalanır. Bu desteği dilerlerse ofisimizde yüz yüze, dilerlerse telefon yada mail aracılığı ile alabilirler.

Yemeklerimizde raf ömrü uzatıcı madde, katkı maddesi, dondurulmuş ürün gibi sağlığı tehdit edici hiçbir ürün kullanılmamaktadır.

Ve belirtmek isterim ki, kişinin kilo vermeye engel herhangi bir sağlık problemi yok ise ve Fedbox paketlerinin dışına çıkmadığı sürece elbette kişilerinin metabolizma hızına göre değişkenlik göstermek ile birlikte ayda ortalama 4-8 kilo arasında bir kilo kaybı yaşanmaktadır.

Ayrıca 4 çeşitten oluşan sıcak ev yemeği hizmetimiz ile de öğle yemeği ihtiyaçlarına sağlıklı ve ekonomik alternatifimiz olan “gurme sıcak ev yemeği” hizmetimiz de bulunmaktadır.

2. Nasıl bu işe girdiniz? Ne zamandır sektördesiniz?

* 2013 yılında yatırımcımızın projeyi hayata geçirmek için, sistem alt yapıları, alanlarında uzman kadro araştırmaları, pazar araştırmaları gibi konularda yaptığı ve 2 yıl süren ciddi araştırmaları sonucu projeyi hayata geçirmeye karar vermesi ile birlikte , kişileri hedeflerine en sağlıklı şekilde ulaştırmak, bu sırada kendilerine ve sevdiklerine daha fazla vakit yaratabilmeleri için yol arkadaşlığı yapmak üzere 2015 yılında kurularak, pazardaki yerini almış ve hizmet vermeye başlamıştır.

3. Tüketiciler neden sizi tercih ediyor?

· Mevcut üyelerimiz ve hedef kitlemiz %80 oranında beyaz yakalı olarak hitap ettiğimiz plaza çalışanları, doktorlar, öğretmenler, öğrenciler ve sanatçılardan oluşmaktadır. Sahip olduğumuz ve hitap ettiğimiz bu portföyden de anlaşılacağı gibi aslında sağlıklı beslenme bilincine sahip ancak iş hayatının yarattığı yoğunluk ve zamansızlıktan dolayı sağlıklı beslenmeye vakit ayıramayan bilinçli bir kitlemiz var. Fedbox’ı kilo verme ve kilo alma hedeflerinin dışında form koruma ve en önemlisi de sağlıklı ve düzenli beslenme amacı için de kullanabiliyor olmak en önemli nedenlerden biri. Bizde kişileri “her gün ne yiyeceğim” sorusundan kurtarıp, kalorisi hesaplanmış sağlıklı ve lezzetli diyet yemeklerini adreslerine teslim ederek, kendilerine ve sevdiklerine daha fazla vakit ayırabilmeleri için destek vermekteyiz.

4. Kullanılan malzemelerin özellikleri neler?

Fedbox mutfağı tüm üye ve üye adaylarımıza açık olup, diledikleri zaman gelip mutfağımızı ziyaret edebilir ve denetleyebilirler.

Yemeklerimizde raf ömrü uzatıcı madde, katkı maddesi, dondurulmuş ürün gibi sağlığı tehdit edici hiçbir ürün kullanılmamaktadır.

Sebze ve meyve satın alımlarımız kendi satın alma ekiplerimiz tarafından mevsime uygun olarak taze bir şekilde temin edilmektedir. Etlerimiz her gün Et ve Balık Kurumu’ ndan satın alınıp üretime teslim edilir ve hiç bekletmeden pişirilmek için hazırlanır. Fedbox mutfağından yapılan üretim ile sizlerin kendi mutfaklarınızdan pişirdiğiniz yemeklerden hiçbir farkı yoktur, katkı maddesiz, dondurulmuş ürün kullanılmayan, sağlıklı ve hijyenik olarak üretim yapılır.

5. Diyetisyen desteği sağlıyor musunuz?

Fedbox’ta sadece yazışabildiğiniz hayali diyetisyenler yoktur. Şehrin merkezi bölgelerinden olan Mecidiyeköy’de bire bir görüşebileceğiniz ve tüm ölçümlerinizi yaptırabileceğiniz bir diyetisyen kadrosu vardır.

6. Kişiye özel menüler nasıl hazırlanıyor?

Fedbox sisteminde tüm dünya da kabul gören beden kitle indeksi destekli hesaplama aracı kullanılmaktadır. Bu hesaplama aracına kişilerin yaş,boy, kilo, cinsiyet ve fiziksel aktivite parametreleri girilerek kişilerin kilo alma, kilo verme ve form koruma hedeflerine göre günlük tüketmeleri gereken kalori miktarları belirlenir.

Kilo verme hızı metabolizma hızına bağlı olduğundan kişiden kişiye değişebilen bir kavramdır. Hedefimiz kastan değil yağdan kilo vererek sağlıklı zayıflama olduğundan kısa sürede alınan yanıltıcı sonuçlar yerine, zamana yayılmış kalıcı kilo kayıpları beklemekteyiz. Diyetisyenimiz programınız boyunca sizi takip ederken, kullanmanız gereken paket sayıları ile ilgili de yönlendirmeler yapmaktadır. 1-2 hafta içinde vücudunuzdaki değişikliği fark edeceğinizi ve yüksek motivasyonla devam edeceğinizi söyleyebiliriz. (haftada ortalama 1- 1,5 kg verilmektedir)

7. Gönderdiğiniz yemekler nerede üretiliyor?

Mecidiyeköy de bulunan mutfağımızda üretim yapılmaktadır.

8. Franchising veriyor musunuz? Şartları neler?

Evet, yoğun olarak franchising talepleri alıyoruz, Başvuru talepleri için özel başvuru formlarımızı paylaşıyoruz. Talep formumuzu düzenleyen yatırımcı yada girişimcileri büyük titizlikle analiz edip uygun bulduklarımız görüşmeye davet ediyoruz .

9. Ortalama fiyatlar nedir?

Fiyatlarımız alınan kalori paketi ve gün sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Mevcut kampanyalarımız ile neredeyse dışarıda yediğiniz bir öğle yemeği fiyatına 5öğün yemek tüketebiliyorsunuz.

10. Kaç üyeniz var?

Fedbox Diet Life İstanbul’un tümüne, Kocaeli ilinin bir kısmına gönderim yapmaktadır. 3 yıllık bir kurum olmamıza rağmen 5 binin üzerinde kayıtlı üyemiz bulunmaktadır.

11. Kar marjınız nedir?

Fedbox, kurulduğu günde bugüne ticari karlılıkdan öte müşteri memnuniyeti odaklı çalışma felsefesine sahiptir, kar marjını çok düşük seviyelerde tutarak müşterilerinin memnuniyetine ve hizmetin kalitesine odaklıdır.

12. Müşteri portföyünüz nedir?

Müşteri portföyümüz sağlıklı beslenme bilincine sahip plaza çalışanları, öğretmen ve öğrenciler, doktorlar, avukatlar, üst düzey yöneticiler, sanatçılar, zamanını yemek yapmak yerine sevdiklerine ve kendine ayırmak isteyen ev hanımlarından oluşmaktadır.

13. Aylık kaç paket gönderimi yapıyorsunuz?

Aktif olarak aylık 25.000 civarı paket teslimatımız bulunmaktadır.

Serpil Genç
Satış ve Pazarlama Yöneticisi
- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz