Palandöken gezi rehberi…

Palandöken, misafirlerine karlı dağlarda kayak yapmak için eşsiz bir fırsat sunuyor. Burası Türkiye’nin en popüler kayak merkezlerinden biridir. Burada çeşitli kış sporlarının yanı sıra her yıl çeşitli etkinlikler ve festivaller düzenlenmektedir. Burada yıl boyunca rahatlayabilirsiniz.

Palandöken çevresinde hem tarihi hem de doğal birçok cazibe merkezi bulunmaktadır. 2011 yılında Palandöken’de Kış Üniversite Oyunları kapsamında snowboard ve serbest stil yarışmaları düzenlendi.

Palandöken Oraya nasıl gidilir?

Palandöken, Erzurum il merkezine 4 km uzaklıkta yer almaktadır. Şehrin kendi havalimanı var ama ne yazık ki sadece yerel uçuşlar alıyor. Yani İstanbul, Ankara, Antalya veya İzmir transferleri ile Palandöken’e ulaşabilirsiniz. Bu şehirlerden üç havayolundan biri olan Türk Hava Yolları’ndan birini ve iki düşük maliyetli havayolu olan Pegasus ve SunExpress’i seçerek Erzurum’a uçabilirsiniz. Erzurum merkezden Palandöken’e sadece 10 dakika uzaklıktadır. Bu mesafeyi G6 şehir içi otobüsü, taksi veya kiralık araba ile yapabilirsiniz.

Başka bir seçeneği tercih edenler Palandöken’e trenle (Ankara, İstanbul, Sivas, Kars ve Kayseri’den) veya otogardan şehirlerarası otobüsle ulaşabilirler.

Palandöken hakkında bilgiler

Palandöken, Türkiye’nin en genç kayak merkezlerinden biridir. Merkez, Türk milli alp disiplini kayak takımının eğitim kamplarının resmi yeridir. Tesiste her yaş ve seviyeye uygun kayak pistleri bulunmaktadır. Toplam 22, karmaşıklık derecesine bağlı olarak bölünürler. 8’i hafif, 9’u orta ve 3’ü gelişmiş kayak pisti. Ayrıca Palandöken, slalom ve snowboard tutkunlarına da güzel vakit geçirme fırsatı sunuyor. Kayak sezonu, Ocak-Mart ayları arasında en iyi kayak koşulları olan Aralık ortasından Nisan ortasına kadar sürer. Kayak ekipmanı kiralama da burada mevcuttur. Tatil beldesindeki çoğu otel “her şey dâhil” olarak çalışır.

Palandöken’in çevresinde pek çok ilgi çekici yer bulunmaktadır. Kayak yapmanın yanı sıra şunları da ziyaret edebilirsiniz:
• Yakutiye Medresesi (14. yüzyıl Müslüman okulu)
• Çifte Minareli Medresesi (12. yüzyıl sonu İlahiyat Okulu)
• Atatürk Müzesi
• Abdurrahman Gazi Türbesi (Osmanlı Dönemi)
• Şelale ve Tortum Gölü

Palandöken Otelleri

Palandöken otelleri, her bütçeye sahip bir turistin kalacak bir yer bulabilmesi için geniş bir yelpazede sunulmaktadır. 4 – 5 yıldızlı oteller, pansiyonlar ve müstakil bungalovlar bulunmaktadır.

Dedeman ve Palan Otel kayak merkezindeki en ünlü oteller arasında yer almakla birlikte burada da birçok alternatif otel bulunuyor. Kayak pistlerine yakınlığı ile bilinen Dedeman Otel, 5 telesiyej sunmaktadır. Palan otel, daha uygun fiyatlar isteyen turistler için idealdir.

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz