Bazıları Öyledir Yakın ya da Uzak…

Bazıları öyledir. Can ciğerdir. Yanında yakınındaysa tam birer dostturlar. Çoğu zaman bir rica yeterli olur isteğinizi dostça yerine getirmelerine bazen de siz hiç söylemeden yapmışlardır. Bazı zamanlar da içlerinden ne sürprizler geçirirler de siz bilmeden ve onlar yapamadan zaman gelip geçmiş olur üzerinden. Keşke yapabilseler, keşke gönülleri açıkça konuşuverse içlerinden geçenleri ve keşke elleri kendiliğinden yapıverse onların yerine yapılacak şeyleri. Ne var ki ”keşke”ler hep olmamış ve olamayacak olan şeylerin yerine kullanılır ve keşke varsa bir yerde sonrakiler ah vahlar, eyvahlar olarak kalacaktır. Bazıları böyledir işte yakınken dostturlar ve asla kötü niyet barındırmazlar içlerinde. Yaptıkları, yapabildikleriyle ve yapamadıklarıyla yakınken böyledirler.

Yine bu bazıları uzak kalmışlarsa dostlarından ya da dost bildiklerinden arayıp soramazlar. Sorsalar ne soracaklardır ki? Ne konuşmalıdırlar? Nasılsın iyi misin? Ailen nasıl neler yapıyorsun? Ee daha sonra? Hem arasalar dostları müsait midir ki? Ya uykudalar ise rahatsızlık vermiş olmayacaklar mıdır? Tabii ya tabii muhakkak aramalılar fakat ne zaman? Muhabbet gönüldedir. Onlar için bu dostluk bitici değildir.

Dilin söyleyemedikleri, çekingenliğin getirdikleri ya da aileden uzakta kalıp her seferinde bir şekilde sevdiklerinden ayrı düşmenin sebep olduğu burukluk. Belki de daha çok üzülmemek için geliştirilmiş bir savunma mekanizması onları bu hale getiren. Ne söylenir, ne söylenebilir ki? Eleştirmekten vazgeçip dostça dinlemek isteyecek birileri çıkacak mıdır karşılarına? Her şeyin farkında olmadıklarını mı sanırlar acaba gerçekten? Arayıp hal hatır sormak gerektiğini bilmediklerini mi düşünüyorlar?

Elden gelmemek başka şey, gönülden gelmemek başka! Gönül istiyor, yürek acıyor her anın uzaklığına ayrı ayrı ama biri de çıksa nasıl olacağını anlatsa onlara. Karşılarına geçip dinlese suçlamadan, yargılamadan, daha fazla kendinden uzaklaştırmadan…

Bazıları öyledir. Gözden ırak olan gönülden de ırak olur sözünün karşılığı gibi gezerler. Halbuki ne gönüllerinden düşürmüşlerdir dostlarını ne de gözlerinde tütmekten vazgeçmiştir onlar. Bilmeseler de bilinmese de bilinmeyecek olsa da aslında uzaklık dostluğa, gönüldaşlığa engel değildir. Onlar bilirler ama gönülden silen dostların da her görüşmede aynı muhabbetle sarılan kardeşlerin de canları sağ olsun.

Bazıları böyledir işte yakında da uzakta da içlerindeki tüm sıcaklıkla dostturlar. Yakında bir nebze gösterebilirler ama uzakta da hiç gösteremeyebilirler. Bu yüzden belki yalnız öleceklerdir. Belki bir elin parmaklarını geçmeyecek ardında saf tutan kişi sayısı musallada. Her halükarda onlar severler , vazgeçmeden, kin tutmadan, sus pus da olsa ölürken son nefeste de olsa. Siz de seviniz çünkü gönül birliği de önemlidir ve toprağın altında da işe yarayacak olan nadir duygulardandır.

Güneşin Kızı

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz