Aydın Gezi Rehberi…

Aydın, Türkiye’nin Ege bölgesinde yer almaktadır. Şehir merkezi anakaranın derinliklerinde yer alsa da, şehrin en güzel bentlerine erişimi var. Kentin batısında Ege Denizi, Manisa ve İzmir yer alır. Doğusunda Denizli ve Muğla güneyde yer almaktadır. Aydın’da, özellikle Ege kıyısındaki Söke, Didim ve Kuşadası ilçelerinde turizm oldukça gelişmiştir. Anakaranın iç kısımlarında arkeolojik, doğal ve kültürel cazibe merkezleri yoğunlaşmıştır. Ayrıca Burhankent bölgesinde Aydın’dan çok uzak olmayan kaplıcalar vardır ve burada sağlıklı turizm iyi gelişmiştir.

Aydın Nasıl Gidilir?

Şehir ve çevresinde havalimanı bulunmamaktadır. Böylece Aydın’a sadece kara yoluyla, otobüs veya araba ile ulaşabilirsiniz. İzmir ve Denizli’den buraya demiryolu ile ulaşabilirsiniz; yolculuk fazla zaman almaz. Deniz vapurlarını da kullanabilirsiniz çünkü Kuşadası ve Didim’de demirleme vardır.
Şehirde araba ile seyahat etmek en uygunudur. Bu hareket özgürlüğünüzü sağlayacaktır. Şehir merkezinde kolayca araba kiralama imkânı bulabilirsiniz. Herhangi bir nedenle araç kiralayamıyorsanız Aydın toplu taşıma hizmetinizdedir. Seyahatten tasarruf etmek için Aykart adı verilen özel ulaşım kartlarını kullanabilirsiniz. Bu kartlar şehrin tüm toplu taşıma araçlarında geçerlidir.
Aydın Ne Görmeli?

Bafa Gölü

Ege bölgesinin en büyük gölü olarak bilinen Bafa Gölü, Aydın’a 90 kilometre güneybatıda yer alıyor. Bafa Gölü’nün bir bölümü Muğla il sınırları içerisinde yer almaktadır. Göl bir zamanlar denize bağlıydı. Gölün kuzeydoğusunda Beşparmak dağları, güneyinde Labada dağı yer alır. Gölün üç tarafı dağlarla çevrilidir ve sadece bir ovadır. Göl, dağlardan gelen kaynak sularıyla beslenmektedir. Bafa Gölü, birçok kuş türünün göçleri sırasında dinlenme yeridir. Gölleri çevreleyen dağlarda turistler yürüyüş yapabilir veya kaya tırmanışı yapabilir. Ayrıca gölün küçük adalarında antik kilise, kale ve köy kalıntıları bulunmaktadır. Bu açıdan Bafa Gölü, arkeolojik anıtlar ile doğal güzellikleri bir araya getiren eşsiz bir yerdir.

Kuşadası

Kuşadası, tarihi ve doğal güzelliklerin mevcudiyeti açısından Aydın’a gelenlerin mutlaka görmesi gereken harika bir yerdir. Kuşadası, Aydın merkeze 59 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Seyahat süresi sadece yaklaşık 40 dakikadır. Burada her turist zevkinize göre eğlence bulacaktır. Yüzmeyi ve şezlonglarda güneşlenmeyi sevenler için çok güzel plajlar var. Plajlar gerçekten çok büyük. İşte bunlardan sadece birkaçı: Kadılar Plajı, Sevgi Plajı, Güvercin Ada Plajı ve diğerleri. Ayrıca Kuşadası’nda gezip tatil yapmayı sevenler için birçok tarihi eser bulunmaktadır. Kervansaray Okuz Mehmet Paşa ve Güvercinli adasını ziyaret edebilirsiniz. Doğanbey’deki antik Rum köyünü de görmek ilginizi çekebilir.

Didim

Didim merkez, Aydın merkeze 100 kilometre uzaklıktadır. Seyahat süresi yaklaşık 1,5 saattir. Didim, deniz tatilini seven tüm turistler için görülmeye değer ikinci adres. Altınkum plajı bölgenin en ünlü ve popüler plajıdır. Plaj, temiz ve kumlu deniz tabanı sayesinde tatilcilerin sevgisini kazanmıştır. Didim, plaj tatilinin yanı sıra tarihi ve doğal anıtlara da sahiptir. Sapla Ada adası, 1500’lerde eski bir yanardağın patlamasıyla oluşmuştur. Yılın bazı dönemlerinde gelgitin çekildiği denizden adaya yürüyerek gidebilirsiniz. Ayrıca Didim’de Faustina hamamları ve Apollon tapınağı gibi Roma döneminden kalma antik yapılar bulunmaktadır.

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz