Astrolojide 8. Ev Ne Demek?

Daha çok ölümle, kayıplarla ve yıkımla bilinen 8.Ev Mars ve akrep burcu tarafından yönetilmektedir ve bu evin yardımcı yöneticisi olarak da Plato gezegeni önemlidir. Bu ölüm ve kayıplar gerçek anlamında anlaşılabileceği gibi var olan bir durumun artık sona ermesi ve yeni başlangıçlar yapmak, eski benliğimizin ölüp yerine yenisinin inşası ve hayatta ölümle beraber gelen yenilenmeyi de işaret edebilir. Anka kuşunun küllerinden yeniden doğması gibi bir ölümdür yani bu, yenilenmeyi ve eskinin kaybolup yeniye yer açmasını ifade eder. Daha iyi olana yer açabilmek için eskinin yıkımı ve hayatın yeniden inşası anlamları da söz konusudur. 8.Ev aynı zamanda finansla alakalı konuları da yakından ilgilendirir. Yalnız bu finansal konular kişisel beceri ve çabayla değil başkaları vasıtasıyla hayatımıza giren veya çıkan parayla alakalıdır.

8.Ev ve Finansal Durumumuz

8.Ev finansla ve parayla ilgili evimizdir fakat 2.Ev in tersine burada kendi çabamızla kazandığımız para değil miras, tazminat veya eş durumuyla kazanılan para veya aileden gelen zenginlik veya fakirlik durumunu etkileme söz konusudur. Mirasın paylaşımı ve bölüşüm mücadelesini de ifade eder. Yani başkaları vasıtasıyla hanemize giren ya da çıkan parayı 8.Evimiz etkiler. 2.Evde kendi çabamızla kazandığımız ya da kaybettiğimiz para söz konusuyken 8.Ev de dolaylı yollardan elde edilen ya da kaybedilen para söz konusudur.

Gezegenlerin Konumuna Göre 8.Ev

Öncelikle 8.Evimizde herhangi bir gezegen varsa mistik konulara ilgi duyabiliriz veya bu insanlar astrolog, falcı veya bilinmeyenle ilgilenen, dini konularla haşır neşir insanlar olabilir. Güneş 8. Evimizde ise başkalarının sorunlarına karşı duyarlı olabiliriz ve başkalarının psikolojileriyle ilgili bilinmeyen durumları anlayabiliriz. 8.Evimizde Ay varsa çeşitli psikolojik korkulara sahip olabiliriz. Bunlar ölüm, sevilen insanların kaybedilmesi gibi korkular olabilir.8.Evimizde Merkür varsa bilinmeyen veya gizli saklı kalmış konulara karşı bir merak duygusu ve araştırma isteği söz konusudur. 8.Evimizde Jüpiter varsa daha önce bahsedildiği gibi başkaları aracılığıyla para kazanabiliriz. Neptün 8.Evimizde ise uyuşturucu ve alkole bağlı ölümlere yatkın olabiliriz. Uranüs 8.Evimizde ise ani ve beklenmedik ölümler gerçekleşebilir.

8.Ev Neden Önemlidir

Astroloji için 8.Ev’in önemli olmasının nedeni bu evin ruhsal konular, maneviyat, mistisizm ile alakalı olmasının yanı sıra finansal durumumuzu da yakından ilgilendiriyor olmasıdır. Aynı zamanda 8.Ev zorlu bir evdir. Krizli durumlar, ölüm, boşanma, miras bölüşümü mücadelesi, travmalar, geçmişte yaşadığımız

kötü olaylar da bu ev tarafından yönetilir. Finansal durumumuza etkisinden dolayı alınacak borç ya da kredileri de yakından ilgilendiren 8.Ev bir mülk ya da taşıt sahibi olmamızda da önemli derecede etkilidir. Geçmişte yaşadığımız travmaları yönetmesi bakımından da 8.Ev 12.Ev’de olduğu gibi psikolojik yapımızla derinden bağlantılıdır. İntikam, kıskançlık ve bunun gibi kötü duyguları da yöneten 8.Ev, bu yüzden psikolojiyle de yakından alakalıdır.

- Reklam -

Cevap ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz